kondor architects

C.S.Ő. Építésziroda Kft.

A tervezett ikerház a Bükkös-tető közben található 53050/2 helyrajzi számú telken fog létesülni. A délkelet felé lejtő telek szép panorámával rendelkezik. Északról a Kis-Tubes kilátója látható.

Délről Pécs város nyugati területei felé lehet ellátni.A telek keleti oldala felől mély völgy található. A völgy túloldalán egy ritkán beépített hegyvonulat húzódik, amely még alig beépített, növényzettel borított. Az épülettömegek elhelyezésével a keleti és déli panoráma minél jobb kihasználását próbáltuk biztosítani, hasonló komfortfokon mindkét tömegnél. Ezt a célt szolgálja a felső épület kimozdítása dél felé.
Az építménymagassági előírások általános esetben ebben az övezetben 4,50 m, de a Bf. 210,00 méternél magasabb lévő területeken 1 méterrel növelhető. Az oldalkertek mérete a következőképpen alakult. A déli oldalon 5,50 métert, a fölső épülettömb jobb panorámája miatt az északi oldalon az épület körbejárhatósága miatt 2 métert hagytunk el. Az előkertet az előírt 8 méternél nagyobbra vettük, hogy az alulról megközelíthető támfalgarázsokhoz vezető rámpának minél kisebb legyen az esése. A támfalgarázsok intenzív zöld tetőt kaptak, hogy a természetből minél kevesebbet vegyünk el.
Az épülettömegek hagyományos falazott szerkezetűek, a fölső (nyugati) épület ragasztott kőburkolattal, az alsó (keleti) fehér vakolt felületekkel. A két épülettömeget egy télikert kapcsolja össze, melynek a falai eltolhatóak, így az a terasz bővítményeként működik.

Alaprajzi kialakítás:
A két épülettömeg alaprajzi elrendezésében hasonló kialakítású. Az alsó szinten található a nappali-konyha étkező együttese dél, délkelet felé megnyitva, valamint a kiszolgáló funkciók. A felső szinteken pedig a háló- és fürdőszobák. A hálók és a nappali funkciók komfortértékét ahol lehetett, terasszal, erkéllyel növeltük.
A legfelső szinten egy gépészeti tér lett kialakítva, ebben később valamely alternatív energiatermelési rendszer (napkollektor gépészeti berendezései stb.) berendezései is elhelyezhetőek benne.
A konyhák (és az alsó szint átszellőztethetőségét) mindkét lakásnál a bevilágító aknákban elhelyezett ablakokon keresztül terveztük megoldani. A bevilágító aknák közepére pontszerű összefolyót kell beépíteni. Az összegyűlő vizet az épület körüli drain-rendszerbe kell belevezetni.

Tervezők: 
Kategória: 
  • гастроэнтерология в Ассуте
  • гепатология в Ассуте
  • гематология в Ассуте
  • гинекология в Ассуте
  • гинекологическая хирургия в Ассуте
  • искусственное оплодотворение в Ассуте
  • кардиология в Ассуте
  • кардиохирургия в Ассуте
  • нейрохирургия в Ассуте
  • онкология в Ассуте